Gumaker telefonszám+36 1 425-5139Gumaker telefonszám+36 20 966-7806 Kerékpár gumi köpeny, motor gumi abroncs, tömlő nagykereskedelem

Mitas-Sava motorgumi

Mitas logo Sava logo Trelleborg logo

A Sava céget 1920-ban alapították Szlovéniában. A gyár több, mint 90 éve foglakozik gumiabroncsok gyártásával. A SAVA szinte egyidős a motorkerékpár gyártással, napjainkra neves gyártók kötelezték el magukat a Sava termékei mellett: Aprilia, Husqvarna, Malaguti, Peugeot, Piaggio, és a KTM enduro csapatának is beszállítója. Ezekkel a nagy múltú gyártókkal történő hosszú-távú együttműködés is jelzi, hogy a SAVA termékei a legmagasabb szintű elvárásoknak is megfelelnek.
A SAVA 1998 óta a Goodyear csoport tagja, és a Goodyear, valamint a Dunlop részére is készít gumiabroncsokat.
1992-ben a SAVA volt az első európai gumiabroncs gyártó, aki ISO9001 minősítést kapott, 2000-ben pedig megszerezte az ISO 14001 minősítést is.
A SAVA nagy hangsúlyt fektet a kutatásra és fejlesztésre, a folyamatos innovációk elkötelezettje.
A Sava gyártmánypalettája rendkívül széles, termékei között megtalálhatóak a go-kart, robogó, cross, minicross, enduro, moped, utcai, sport, és verseny gumiabroncsok. Mopedekre, Robogókra készít fehér oldalfalú gumiabroncsokat is.
Nagykereskedésünkben már elérhetőek a Sava mezőgazdasági kisgépre, kerti kisgépre, utánfutóra, könnyű kis repülőgépre, talicskára, kézikocsira szerelhető abroncsok, valamint az ezekbe szerelhető gumitömlők is.

2012 októberében a ČGS HOLDING a.s., a Mitas anyavállalata, a Savatech tulajdonosává vált. A Mitas és Savatech a ČGS Holding a.s. égisze alatt folytatja évtizedes és kivételesen gazdag hagyományát a gumiabroncs gyártásban, mely az 1932 és 1920-as évekre vezethető vissza. Mivel a Mitas csak egy bizonyos ideig tarthatja meg a Savatech gyártmányú köpenyeken látható „Sava” márkanevet, a Sava védjegyet fokozatosan a Mitas név fogja leváltani. A kerti kisgép, mezőgazdasági kisgép, és kisméretű ipari gumiabroncsok továbbra is megőrzik a Sava márkanevet.
Az eltervezett, jövőbeni változások eredménye a kétkerekű gumiabroncsok legszélesebb palettája lesz egy márkanév alatt.


A Trelleborg megvásárolta a CGS Holding vállalatot

A svédországi Trelleborg 2015. november 9-én ajánlatot tett a cseh illetőségű CGS Holding, a mezőgazdasági és ipari gumiabroncsok legnagyobb európai gyártójának megvásárlására.

A tervezett tranzakció 2016. első félévében lezajlott, és a Trelleborg véleménye szerint jelentős forgalomnövekedést eredményez az érintett területeken, valamint erősíti a vállalat pozícióját a kapcsolódó üzleti szegmensben.

A közép és kelet-európai, Egyesült Államokbeli, Mexikói gyártási kapacitás jelentősen megnöveli a Trelleborg értékesítési lehetőségeit.
A megvásárolt vállalatok termékeit fokozatosan kívánják integrálni a Trelleborg üzleti területeire, különös tekintettel a mezőgazdasági gumiabroncsokra.

Bejelentkezés