Gumaker telefonszám+36 1 425-5139Gumaker telefonszám+36 20 966-7806 Kerékpár gumi köpeny, motor gumi abroncs, tömlő nagykereskedelem

Continental Contact Plus teszt

Continental Contact Plus teszt

Szúrás ellenállás teszt

Az új Continental Contact Plus fejlesztése során 2016 decemberében három gumiabroncsot hasonlítottak össze a Schwalbe Maraton Plus hasonló méretű termékével: Continental Contact Plus 47-559, 42-622, 47-622, illetve Schwalbe Maraton Plus 47-559, 40-622, 47-622. A tesztet a független Zedler Intézet (Zedler-Institut für Fahrradtechnik und -Sicherheit GmbH) végezte, és hangsúlyozta, hogy a Contact Plus gumiköpenyek szemmel láthatóan ellenállóbbak a tesztben összehasonlításként részt vevő gumiabroncsoknál.

Teszt gumiköpenyek

A gumiabroncsok súlya hasonló volt mindkét gyártó esetében az ETRTO méreteknél. A tesztet a semleges Zedler Intézet végezte és felügyelte. A szokásos gyártói információk mellett a Continental gumiabroncsokat műszaki és kiadási dokumentumaik alapján is egyedileg azonosították.

Teszt feltételek

A teszteket 20,5 és 21,8 Celsius fok között végezték. Mindegyik mérést háromszor hajtották végre minden egyes próbadarabon, a köpeny különböző részein. A vizsgálatokat 100 mm/perc állandó vizsgálati pengesebesség mellett végezték. Próbaeszközként egy öt milliméter szélességű pengét használtak, mindkét oldalán 40 fokos letöréssel. Ez szimulálta a behatoló idegen testeket, mint például acél tüske vagy éles kövek.

Eredmények

Átlagosan a Contact Plusz kerékpárgumik meggyőzőek voltak, akár 30% -kal nagyobb szúrásvédelemmel bírnak, mint a versenytárs hasonló gumiabroncsai. A védelem átvágásához a pengére ható erő a tesztben szereplő versenytársaknál átlagosan 6-23% -al volt alacsonyabb minden méretben, mint a Contact Plus összehasonlítható példányainál.

 

Contact Plus teszt

Bejelentkezés