Gumaker telefonszám+36 1 425-5139Gumaker telefonszám+36 20 966-7806 Kerékpár gumi köpeny, motor gumi abroncs, tömlő nagykereskedelem

Continental kerékpár gumi vázkonstrukció

Continental kerékpár gumi vázkonstrukció

Kerékpár gumi vázkonstrukció – a váz alapjának felépítése

A váz, az alapburkolat minden gumiabroncs alapja. A váz felépítése, a kiválasztott anyag és a fonalvastagság mindig függ az adott felhasználási területtől, amire a gumiabroncsot használni szeretnék. A Continental alapvetően kiváló minőségű alapburkolatokkal dolgozik, amelyek szőtt, majd végül gumírozott nejlonfonalakból állnak: a nejlon összekapcsolódik a kaucsukkal, és így ellenállóvá válik valamennyi időjárási körülménynek. A felhasznált nejlon szálsűrűsége adja meg a gumiabroncs specifikus tulajdonságait. A szálsűrűség mértékegysége a TPI (Threads per Inch), ami megadja, hogy hány szövetszál esik minden 2,54 cm-re. Bevonatonként a szövet lehet 22 TPI, 28 TPI, 60 TPI és 110 TPI. Minél finomabb a szövet, annál rugalmasabb és áthatolhatatlanabb a köpeny. Minél durvább az anyagszövet, annál merevebb és vágásállóbb lesz a köpeny. A helyes választást tehát mindig a felhasználási cél határozza meg. Az alap egy háromrétegű bázisváz. További rétegek kerülhetnek a futófelület alá, ezáltal a köpeny erősebb lesz és jobban ellenáll a defekteknek. A különböző felhasználási céloknak megfelelően különböző felépítésű és anyagú szövetrétegek léteznek. Lehet ez a réteg egy magas elaszticitású kaucsuk, mint amilyet a Plus családnál alkalmaznak, vagy egy szövetréteg, mint amilyen a PolyX és a Vectran™ a versenyabroncsoknál. A gumiabroncs felépítése a gumiabroncs specifikációjához igazodik. A gumiabroncsok műszaki leírásában megtalálható az alapburkolat rétegszáma, a TPI szám és a defekt elleni védelem fajtája: 3/180 + Vectran™ azt jelenti, hogy három rétegű az alapváz, 60 TPI-s a szövetréteg és van a köpenynek egy plusz Vectran™ védelmi rétege.
A teljes minta és méretválasztékot, a köpenyek paramétereit, a felhasznált anyagokat és technológiákat megtekintheti az erre vonatkozó katalógusban

A Continental teljes kerékpár-köpeny választéka megrendelhető viszonteladóink részére.

Használat E-bike kerékpárokon

Continental E-bike

A Continental e-bike gumiabroncsoknál a segédmotor és motor abroncsok terén összegyűjtött, több mint 100 éves tapasztalathoz nyúltak vissza. Valamennyi Continental városi/trekking abroncs alkalmas legalább 25 km/h órás sebességre. Az e50 jelzésű abroncsok S-Pedelec kerékpárokhoz is rendelkeznek tanúsítvánnyal. Ezeknek az abroncsoknak kimagasló minőségű szerkezete magas fokú defektvédelmet és alacsony gördülő ellenállást biztosít, ugyanakkor védve vannak az extra teljesítmény miatt fellépő idő előtti elhasználódástól is.


Dinamó előkészítés


Használat dinamóval Az ezzel a szimbólummal ellátott gumiabroncsok tökéletesen alkalmasak dinamóval való használatra is. Különleges profilozású oldalfaluk van, mely kifejezetten alkalmassá teszi őket dinamóval való használatra – a dinamó csendesen fut és nem csúszik le az abroncsról nedves időben sem.

Tire Positioning System

Tire Positioning System

A motorversenysport szakértelme kifejezetten a kerékpár versenyekhez adaptálva, hogy külön foglalkozzanak az első és hátsó kerekek eltérő igényeivel. Elől: agilis és közvetlen. A keskenyebb abroncs kisebb légellenállást és jobb kormányzási karakterisztikát tesz lehetővé. Hátul: kényelmes és visszafogott. Szélesebb úttal érintkező felületével nagyobb tapadást biztosít. Mivel a keverék a gördülési ellenállást figyelembe véve lett optimalizálva, a kopásállósága redukált. Az eredmény: egy forradalmian új első és hátsó kerékrendszer, melynél a gumiabroncsok gondosan összehangolva gördülnek.

Bejelentkezés