Gumaker telefonszám+36 1 425-5139Gumaker telefonszám+36 20 966-7806 Kerékpár gumi köpeny, motor gumi abroncs, tömlő nagykereskedelem

Continental anyagösszetétel

Continental anyagösszetétel Continental anyagösszetétel

Keverék technológia

Black Chili Compound

 

Continental Black Chili
Continental Black Chili

A németországi Korbach-ban, ahol a Continental gumiabroncsgyártásának technológiai és fejlesztőrészlege található, a mérnökök már hosszú ideje törik a fejüket a gumiabroncs-gyártás alapproblémáján. A gumiabroncs gumikeverékének tulajdonságait alapvetően egymással kölcsönhatásban lévő tényezők határozzák meg: a tapadás, a gördülő-ellenállás és a futási teljesítmény. A dilemma tehát a következő: ha az ember javít az egyik tényezőn, akkor a másik oldalon legalább egy faktor viszont leromlik. Egy gumiabroncs maximális tapadással gyorsabban kopik és lassabban gurul. Ha ellenben gyorsabbra és hosszabb életűre terveznek egy gumiabroncsot, akkor a tapadása fog csökkenni. Az eddigi csúcstechnológiával, az aktivált szilika gumiabronccsal egy kielégítő kompromisszumot sikerült elérni.
A Continental fejlesztőmérnökei azonban többre vágytak, és új utakat kerestek, mígnem 2008-ban végül egy szenzációs eredményt sikerült prezentálniuk: a Black Chili összetételt, ahogy az új, forradalmi futófelületi keveréket elnevezték, amely a polimerekkel és nyersanyagokkal végzett kutatási kísérletek eredménye. A Black Chili-hez újonnan fejlesztett szintetikus kaucsukot nemesítettek a már jól bevált és bizonyított természetes kaucsukkal, ami által egy különleges tulajdonságú profilkeveréket kaptak. Ezeket a kaucsukokat koromszemcsékkel dúsítják, amelyek alakja és felületi tulajdonságai egészen a nano-tartományig optimalizálva lettek, hogy a gumiabroncs jól illeszkedjen a mindenkori felhasználási területhez.
A Black Chili összetevővel készült gumiabroncsokkal egy, még soha nem látott teljesítmény érhető el. Az aktivált szilika abroncsokkal összehasonlítva, a Black Chili összetevővel készült abroncsok gördülési- ellenállása 26 %-kal alacsonyabb, tapadási súrlódása 30 %-kal nagyobb, és 5 %-kal jobb az időállóságuk is. Legyen szó akár versenyabroncsról, akár MTB-ről, a sebesség, a tapadás és a teljesítmény egyaránt figyelemre méltó. Ez a felhasznált keverék technológia olyannyira érzékeny, hogy a Black Chili összetevős gumiabroncsokat kizárólag a németországi Korbach-ban gyártják.


Pure Grip Compound


Continental Black Chili

Az aktivált szilika összetevőt alapul véve a Continental célzottan új keverék technológiát keresett a Performance gumiszegmenshez. A korbachi kutató- és fejlesztőrészleg ennek eredményeképpen intenzív fejlesztési fázist követően egy új keveréktechnológiát dolgozott ki, mely kiváló tapadási és futási tulajdonságokkal rendelkezik. Az új gumikeverék neve magáért beszél „Pure Grip”, vagyis maga a tapadás; a BlackChili Compound összetevővel egy lapon említendő, és a Performance termékeknél, az országúti és Mountain Bike szegmensben kerül felhasználásra. Gondoskodik a Continental gumiabroncsok kiváló tapadásáról és hosszú élettartamáról.


Keverékek összehasonlítása

Comparison Compound

Bejelentkezés